Van harte aanbevolen!

De Snake Oil Company is een pas opgericht bedrijf. Met heel veel passie en kennis van zaken gaat Paulus van Zon aan het werk om mijn wensen te vervullen. Doel is altijd om het geluid zo optimaal te laten zijn. Vast uitgangspunt bij hem is: de oren bepalen!

Daarnaast is hij ook bereid om mee te denken , ook wanneer dit ‘out of the box’ gaat. Een voorbeeld hiervan is mijn DDdac. Ik wilde hem niet in een dichte kast gebouwd hebben, want het is een waar kunstvoorwerp dat gezien mag worden. Na allerlei wilde ideeën kwam ik tot de slotsom dat een kaasstolp een mooie behuizing zou zijn. En jawel hoor: Paulus dacht enthousiast mee een kreeg de Dac in de stolp gebouwd.

Pasgeleden heb ik een grote upgrade door Paulus laten uitvoeren aan mijn DAC . Er zit nu een US bridge computer in en de dac is van dubbel layer naar Quattro gegaan. Met een geweldig muzikaal resultaat! Er is sprake van een grotere dynamiek en de helderheid is met sprongen toegenomen. Ik heb een nieuwe muziekcollectie gekregen! Wat een diepte, wat een detail. Super mooi! Paulus heeft mijn kaasstolp weer helemaal opnieuw moeten opbouwen en er ligt nu een prachtige koperen bodem in, waardoor het oog nog meer verwend wordt!

Een experiment met het aansluiten van een groundbox gaf een verrassend resultaat. Het geluidbeeld werd merkbaar frisser. Het gevolg is dat ik een tweede groundbox heb aangeschaft, zodat ik de Dac gescheiden heb van de rest. Het klinkt fris en helder en er straalt rust uit. Prachtig!

Als laatste wil ik noemen de simpele maar uiterst doeltreffende gedachte om interlinks via het ‘air-principe’ te bouwen. Vele interlinks kosten waanzinnig veel geld. Paulus bouwt bekabeling middels een losliggende zilveren draad in een buisje. Met een prachtig open geluid als resultaat.

Genieten van muziek via mooie geluidsapparatuur blijft mijn hobby en ik ontdek dat de Snake Oil Company van Paul van Zon een heel fijne match is om tot prachtige resultaten te komen!

Van harte aanbevolen!

André van Gessel

Translate »