Custom voeding (5VDC PSU)

Het begon met een appje van mij aan Paulus of hij voor mij een lineaire voeding voor mijn switch kon bouwen. De switch betreft een Silent Angel Bonn N8.

Omdat niet iedereen in hifi-land overtuigd was van de noodzaak van een lineaire voeding voor deze switch, bood Paulus aan om zijn 5V (Doede Douma) voeding eerst maar eens te proberen.

En een aantal dagen later kwam Paulus met zijn 5V voeding langs. Na een tweetal nummers beluisterd te hebben met de geschakelde eigen voeding en de 5V lineaire voeding (via de Berry Streamer/DDDAC), waren we het er snel over eens dat het met de lineaire voeding beter klonk. Betere afbakening van stemmen en instrumenten en rustiger beeld dat beter te volgen was. Dus gelijk maar opdracht gegeven voor de bouw van een 5V voeding.

Nadat Paulus had uitgezocht welke onderdelen hij nodig had voor de voeding (uitgangspunt was de 5V DIY voedingskit van AC), kreeg ik al snel een offerte met een overzicht van de benodigde onderdelen en de materiaal- en loonkosten. Helder en overzichtelijk. Gelukkig wilde Paulus voor mij de onderdelen bestellen en na 1-2 weken kwam het bericht dat de 5V voeding klaar was (zie foto).

Inmiddels staat de voeding al enkele weken in mij audiorack. Build like a tank. En met mooie onderdelen. En qua kosten alleszins acceptabel.

Na het aansluiten van de nieuwe voeding had ik geen enkele behoefte om de oude geschakelde voeding nog eens te proberen. Vanaf het eerste nummer was gelijk weer hoorbaar wat de 5V voeding met het geluid doet. Waren alle tweaks en modificaties maar zo makkelijk hoorbaar. Een tevreden klant derhalve.

Lourens

Translate »