Maar wat vinden anderen ervan?

Na het succes met de netsnoeren heb ik de Snakeoil Company gevraagd om een Custom voeding te maken voor mijn Lindemann LIMETREE Bridge streamer. Nou, dat heb ik geweten. Een dag of 10 luisteren leverde onderstaande verdict op; Tijdens muziekstukken met veel instrumenten door elkaar kan ik deze veel makkelijker volgen, ze hebben een duidelijke plek en het lijkt alsof er een gordijn voor mijn Dynaudio’s XD400’s is weggeschoven. Mijn oren hebben het wat drukker dus de volumeknop gaat een stukje naar beneden. Ik hoor meer bijgeluiden die mij eerst niet opvielen, meer detail, nice! Hij denkt echt met je mee en bouwt alles op maat speciaal voor jouw apparatuur, hoe mooi wil je het hebben! Ook kun je aangeven wat je wilt of kunt spenderen en daar past de Snakeoil Company de keuze van materialen op aan. Je krijgt een aantal opties voor een redelijke prijs. Binnenkort maar eens nadenken over een groundbox.
The Snakeoil Company
Richard Mos
Van de Dynaudio actieve luidspreker (XD400) heb ik de fabrieksnetsnoeren vervangen door handgemaakte netsnoeren van de Snakeoil Company! Ehhhh, hoe kan dat nou…. De instrumenten staan plotsklaps verder uit elkaar en ik hoor dingen die er eerst niet waren! Leuk hoor, die vind-tocht naar fijnere klanken. Mijn vriendin vindt de kabels wel lelijk maar ach, ieder voordeel hep z’n nadeel.
The Snakeoil Company
Richard Mos
Van harte aanbevolen! De Snake Oil Company is een pas opgericht bedrijf. Met heel veel passie en kennis van zaken gaat Paulus van Zon aan het werk om mijn wensen te vervullen. Doel is altijd om het geluid zo optimaal te laten zijn. Vast uitgangspunt bij hem is: de oren bepalen! Daarnaast is hij ook bereid om mee te denken , ook wanneer dit ‘out of the box’ gaat. Een voorbeeld hiervan is mijn DDdac. Ik wilde hem niet in een dichte kast gebouwd hebben, want het is een waar kunstvoorwerp dat gezien mag worden. Na allerlei wilde ideeën kwam ik tot de slotsom dat een kaasstolp een mooie behuizing zou zijn. En jawel hoor: Paulus dacht enthousiast mee een kreeg de Dac in de stolp gebouwd. Pasgeleden heb ik een grote upgrade door Paulus laten uitvoeren aan mijn DAC . Er zit nu een US bridge computer in en de dac is van dubbel layer naar Quattro gegaan. Met een geweldig muzikaal resultaat! Er is sprake van een grotere dynamiek en de helderheid is met sprongen toegenomen. Ik heb een nieuwe muziekcollectie gekregen! Wat een diepte, wat een detail. Super mooi! Paulus heeft mijn kaasstolp weer helemaal opnieuw moeten opbouwen en er ligt nu een prachtige koperen bodem in, waardoor het oog nog meer verwend wordt! Een experiment met het aansluiten van een groundbox gaf een verrassend resultaat. Het geluidbeeld werd merkbaar frisser. Het gevolg is dat ik een tweede groundbox heb aangeschaft, zodat ik de Dac gescheiden heb van de rest. Het klinkt fris en helder en er straalt rust uit. Prachtig! Als laatste wil ik noemen de simpele maar uiterst doeltreffende gedachte om interlinks via het ‘air-principe’ te bouwen. Vele interlinks kosten waanzinnig veel geld. Paulus bouwt bekabeling middels een losliggende zilveren draad in een buisje. Met een prachtig open geluid als resultaat. Genieten van muziek via mooie geluidsapparatuur blijft mijn hobby en ik ontdek dat de Snake Oil Company van Paul van Zon een heel fijne match is om tot prachtige resultaten te komen! Van harte aanbevolen!
The Snakeoil Company
André
review custom 5VDC PSU

Het begon met een appje van mij aan Paulus of hij voor mij een lineaire voeding voor mijn switch kon bouwen. De switch betreft een Silent Angel Bonn N8. Omdat niet iedereen in hifi-land overtuigd was van de noodzaak van een lineaire voeding voor deze switch, bood Paulus aan om zijn 5V (Doede Douma) voeding eerst maar eens te proberen. En een aantal dagen later kwam Paulus met zijn 5V voeding langs. Na een tweetal nummers beluisterd te hebben met de geschakelde eigen voeding en de 5V lineaire voeding (via de Berry Streamer/DDDAC), waren we het er snel over eens dat het met de lineaire voeding beter klonk. Betere afbakening van stemmen en instrumenten en rustiger beeld dat beter te volgen was. Dus gelijk maar opdracht gegeven voor de bouw van een 5V voeding. Nadat Paulus had uitgezocht welke onderdelen hij nodig had voor de voeding (uitgangspunt was de 5V DIY voedingskit van AC), kreeg ik al snel een offerte met een overzicht van de benodigde onderdelen en de materiaal- en loonkosten. Helder en overzichtelijk. Gelukkig wilde Paulus voor mij de onderdelen bestellen en na 1-2 weken kwam het bericht dat de 5V voeding klaar was (zie foto). Inmiddels staat de voeding al enkele weken in mij audiorack. Build like a tank. En met mooie onderdelen. En qua kosten alleszins acceptabel. Na het aansluiten van de nieuwe voeding had ik geen enkele behoefte om de oude geschakelde voeding nog eens te proberen. Vanaf het eerste nummer was gelijk weer hoorbaar wat de 5V voeding met het geluid doet. Waren alle tweaks en modificaties maar zo makkelijk hoorbaar. Een tevreden klant derhalve.
The Snakeoil Company
Lourens
Translate »